Lean Management Gevorderd

Waarom deze opleiding?
Deze opleiding Lean Management (Advanced Degree) stelt je in staat om voordelen van het toepassen van Lean Management binnen organisaties te herkennen. Je begrijpt de pijlers van de Lean-filosofie en kent de stappen van de Lean-methode. Het geeft je een beter inzicht in verspillingen en knelpunten binnen bedrijfsprocessen. Je bent in staat om een Lean verbetertraject op te zetten en uit te voeren. Hierbij leer je hoe je doelstellingen formuleert voor processen en hoe je die vervolgens kunt analyseren en verbeteren. Je kent verschillende verbetermethoden, zoals PDCA, DMAIC, Kaizen en Kata, maar vooral weet je ook dat die methoden alleen effectief zullen zijn wanneer de mens in de organisatie ook echt ervoor wil gaan.

Voor wie?
Je wilt deze opleiding volgen omdat je wilt begrijpen waarom organisaties met Lean Management willen werken en wat dat precies inhoudt. Je wilt een Lean-verbetertraject in een organisatie kunnen uitvoeren en een Lean cultuur kunnen creëren.

Leerdoelen
Aan het einde van deze opleiding ken je de Lean Management filosofie en de Lean Methode: Waarde, Waardestroom, Flow, Pull en Continue Verbetering. Tevens leer je een Lean verbetertraject op te zetten en uit te voeren, waarin je de stappen Initiatie, Analyse, Verbeteren, Borgen doorloopt. Je beheerst vele Lean tools die daarbij gebruikt kunnen worden, zoals VOC, CTQ, Kano-model, SIPOC, VSM, 7 Wastes, 5xWhy, Visgraatdiagram, Gap-analyse, TOC, 5S, Kanban, Poka Yoke en nog veel meer.