Lean Management Basis

Waarom deze opleiding?
Deze opleiding Lean Management (Novice Degree) stelt je in staat om voordelen van het toepassen van Lean Management binnen organisaties te herkennen. Je begrijpt de pijlers van de Lean-filosofie en kent de stappen van de Lean-methode. Het geeft je een beter inzicht in verspillingen en knelpunten binnen bedrijfsprocessen. Deze basisopleiding is voor velen de eerste kennismaking met Lean Management.

Voor wie?
Je wilt deze e-learning volgen omdat je op hoofdlijnen wilt leren wat Lean Management is. Vele organisaties hebben de Lean-methode geadopteerd en vragen van hun medewerkers een actieve houding om steeds leaner te worden. Lean Management is een organisatiefilosofie en een verbetermethode. Jij kent na afloop de pijlers van Lean-filosofie en de stappen van de verbetermethode.

 Leerdoelen
Aan het einde van deze e-learning ken je de Lean Management filosofie en de Lean Methode: Waarde, Waardestroom, Flow, Pull en Continue Verbetering. Je weet welke basis tools & technieken daarbij gebruikt kunnen worden, zoals o.a. VOC, CTQ, Kano-model, SIPOC, VSM, 7 wastes, Poka Yoke, takttijd, doorlooptijd, PULL, Kanban, 5S en Kaizen.